Mafini sa Handful višnjama i lešnicima

Mafini sa višnjama i lešnicima

Voćkasti, taman slatki, ukusni i savršeni “za poneti“, kao zdrav doručak. Prednost pravljenja kolača/mafina sa @handfulfreeyedriedfruit je što nema dodatne vode, pogotovo kada su višnje u pitanju. Samim tim voće neće pasti na dno već će biti fino raspoređeno kroz testo. Upiće taman tečnosti koliko mu treba i biti mekano, ne otežavajući mafine.

Trebaće vam (koristim šolju od 200ml): u

2 šolje speltinog brašna 1/2 šolje kokosovog šećera 1 kašičica sode bikarbone Prstohvat soli 1 ravna kašičica cimeta Kesica Handful višanja 2 šake sušenih brusnica 100g seckanih pečenih lešnika – 60g za testo, 40g za posipanje 2 jaja 1 šolja bademovog mleka 5 kašika otopljenog kokosovog ulja

Preparation:
Uključite rernu na 180°C bez ventilatora
U većoj činiji pomešajte speltino brašno, kokosov šećer, sodu bikarbonu, so, cimet, Handful višnje, suve brusnice i 60g seckanih pečenih lešnika.

Odvojeno viljuškom umutite jaja pa im dodajte bademovo mleko i kokosovo ulje.

Pomešajte suve i mokre sastojke. uSmesu sipajte u kalupe za mafine (moji su silikonski pa ih nisam podmazivala). Od ove kolićine je ispalo oko 12 mafina. uPecite ih u zagrejanoj rerni 20 minuta. uKada ih izvadite iz rerne, čim se malo prohlade, izvadite ih iz kalupa kako se ne bi potparili.

Čuvate ih u nekoj kutiji, zatvorene, kako se ne bi sušili.

Ovako čuvani mogu da stoje nekoliko dana ali verujem da će nestati već prvog

VDFE_Handful_ananas700x700
VDFE_Handful_jagoda700x700
VDFE_Handful_visnja700x700
VDFE_Handful_breskva700x700
VDFE_Handful_mix700x700
VDFE_Handful_ananas700x700
handful_logo

Nova zdravija grickalica od liofilizovanog voća.

Handful predstavlja prirodni izbor i dodatnu vrednost vašoj ishrani.

Upoznajte Handful, a u ostalo ćete se uveriti i sami...

Pratite nas

Pišite nam

Kontakt

  • Van Drunen Farms Evropa AD
  • Njegoševa BB, 23216 Banatsko Karadjordjevo, Srbija

  • +381 23 315.51.11
  • office(@)vandrunen.rs

Naši proizvodi

Copyright 2023 VAN DRUNEN FARMS EVROPA AD © All Rights Reserved