Vandrunen Farms Evropa AD

Van Drunen Farms Evropa deo je američke istoimene kompanije iz Momence, IL koja na tržištu zdrave hrane predstavlja svetski poznatog lidera u proizvodnji freeze dried voća i povrća. Proizvodni pogon u Americi su krajem 19. veka osnovala braća, emigranti iz Holandije, i na američko tlo preneli proizvodnju začinskog bilja.

Proizvodnja u Srbiji sa sedištem u Banatskom Karađorđevu pokraj Zrenjanina, otvorena je 2002 godine. U to vreme, ali i danas predstavlja jednu od najvećih američkih investicija u Srbiji, čije je inicijalno ulaganje bilo preko 13 miliona dolara. U kompaniji u Srbiji zaposleno je oko 70 radnika. Na ovim prostorima Van Drunen Farms Evropa prvi je započeo preradu voća i povrća tehnikom liofilizacije, što je inače najskuplji i najbolji vid prerade voća i povrća, zahteva posebne uslove, proizvodne procese, odnosno tehnologiju i znanje. Reč je o sušenju proizvoda iz smrznutog stanja koji kasnije pri upotrebi ne menjaju nutritivne vrednosti, boju ili ukus. Ponosimo se činjenicom da se sva naša sirovina gaji i zamrzava na području Srbije i okolnih Evropskih zemalja sa izuzetkom tropskih voćki koje nabavljamo iz Južne Amerike i sušimo u Srbiji. Iz proizvodnje u Srbiji liofilizovano voće i povrće izvozi se u sve delove sveta i to je jedna od dve fabrike matične kompanije koja se nalazi van Sjedinjenih Američkih Država.

O kvalitetu proizvoda i reputaciji kompanije govore rezultati i poverenje velikih kupaca kao što su: Nestle, Mcdonalds, Unilever, Kraft, Starbucks i drugi. Kompanija Van Drunen Farms Evropa predstavlja najvećeg proizvođača liofilizovanog voća i povrća u jugoistočnoj Evropi.

Osluškujući potrebe tržišta zdrave hrane kreirali smo Handful - prvi u nizu proizvoda kompanijie Van Drunen Farms Evropa namenjen krajnjim kupcima, sa ciljem da potrošačima ponudimo jedinstven 100% prirodan, 100% zdrav proizvod bez ikakvih veštačkih dodataka i boja, proizvod uz koji zdraviji način života postaje deo svakodnevnice.

Handful proizvodi su razvijeni uz podršku USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu.

 

Menadžment kvaliteta

Kompanija Van Drunen Farms vrhunskim kvalitetom proizvoda, održivim pouzdanim i bezbednim poslovanjem postiže visoku konkurentnost i efikasnost.

U skladu sa biznis strategijom kroz koju iskazujemo svoju opredeljnost da kroz poslovanje negujemo vrednosti kao što su pouzdanost, poverenje, posvećenost, profesionalnost, odgovornost i inovativnost, u svom radu primenjujemo integrisani sistem menadžmenta kvalitetom, zaštitom životne sredine, zaštitom zdravlja i bezbednosti na radu, usklađen sa zahtevima standarda FSSC 22000, organske sertifikacije i Kosher standarda.

VDFE_Handful_ananas700x700
VDFE_Handful_jagoda700x700
VDFE_Handful_visnja700x700
VDFE_Handful_breskva700x700
VDFE_Handful_mix700x700
VDFE_Handful_ananas700x700