100% Sušena jagoda
Sušena procesom liofilizacije
grama
Liofilizovane Jagode
grama
Sveže Jagode
% Preporučenog
Dnevnog unosa vitamina C
Sve stane u .....
Šaku punu ukusa
![jagoda jagoda](https://handful.rs/wp-content/uploads/freshizer/9c676eb40ce4ccaa5ad6205ab937a727_jagoda_icon_1-150-150-c-90.jpg)
1. Sveze voće
Za vas smo izabrali najkvalitetnije sveže voće.
![zamrznuta jagoda zamrznuta jagoda](https://handful.rs/wp-content/uploads/freshizer/ad30c1373a3edf834136179225c148d1_jagoda_icon_2-150-150-c-90.jpg)
2. Zamrzavanje
Brzim zamrzavanjem na veoma niskim temperaturama čuva se struktura voća.
![susena jagoda susena jagoda](https://handful.rs/wp-content/uploads/freshizer/d0f88bf56f2ef1a35911c83c0799d38b_jagoda_icon_3-150-150-c-90.jpg)
3. Sušenje
Putem liofilizacije iz ploda ispari preko 95% vlage, dok se 100% nutritivne vrednosti voća zadržava.
Freeze drying ili liofilizacija predstavlja do sada najbolji i najkvalitetniji proces sušenja voća ili povrća. Voće se prvo zamrzava na izuzetno niske temperature, a zatim se vrši uklanjanje vlage pomoću vakumskog sistema u komori. U zavisnosti od proizvoda i recepta proces sušenja traje i do 25 sati. U toku procesa led sublimacijom prelazi u vodenu paru. Na taj način vrši se dehidratacija, iz samog voća ili povrća isparava više od 95% vode, zadržavajući u potpunosti sve nutritivne i hranljive vrednosti, boju, miris i ukus. Sušeno voće i povrće dobijeno metodom liofilizacije ubraja se u izuzetno kvalitetne, zdrave i prirodne namirnice, koje se u svojim različitim oblicima mogu koristiti u ishrani kako samostalno, tako i kao dodaci u muslije, biskvite, proteinske barove, kolače i slično.
Procesom liofilizacije izbegnuta je kontaminacija proizvoda jer većina bakterija i plesni ne mogu da prežive ovaj proces pošto je izolovano 95% vlage.