100% Sušena jagoda

Sušena procesom liofilizacije

10

grama

Liofilizovane Jagode

110

grama

Sveže Jagode

120

% Preporučenog

Dnevnog unosa vitamina C

Sve stane u .....

Šaku punu ukusa

• bez dodatih šećera i veštačkih boja

• bez alergena

• bez glutena

Čuvati na suvom mestu u originalnom pakovanju.

Pakovanje se može naknadno zatvoriti.

Na taj način proizvod ostaje duže svež.

susena jagoda

Pakovanje / Wt 10 g

jagoda

1. Sveze voće

Za vas smo izabrali najkvalitetnije sveže voće.

zamrznuta jagoda

2. Zamrzavanje

Brzim zamrzavanjem na veoma niskim temperaturama čuva se struktura voća.

susena jagoda

3. Sušenje

Putem liofilizacije iz ploda ispari preko 95% vlage, dok se 100% nutritivne vrednosti voća zadržava.

Freeze drying ili liofilizacija predstavlja do sada najbolji i najkvalitetniji proces sušenja voća ili povrća. Voće se prvo zamrzava na izuzetno niske temperature, a zatim se vrši uklanjanje vlage pomoću vakumskog sistema u komori. U zavisnosti od proizvoda i recepta proces sušenja traje i do 25 sati. U toku procesa led sublimacijom prelazi u vodenu paru. Na taj način vrši se dehidratacija, iz samog voća ili povrća isparava više od 95% vode, zadržavajući u potpunosti sve nutritivne i hranljive vrednosti, boju, miris i ukus. Sušeno voće i povrće dobijeno metodom liofilizacije ubraja se u izuzetno kvalitetne, zdrave i prirodne namirnice, koje se u svojim različitim oblicima mogu koristiti u ishrani kako samostalno, tako i kao dodaci u muslije, biskvite, proteinske barove, kolače i slično.

Procesom liofilizacije izbegnuta je kontaminacija proizvoda jer većina bakterija i plesni ne mogu da prežive ovaj proces pošto je izolovano 95% vlage.

susena visnja
susena breskva
suseni ananas
suseni vocni mix