Mila je čarobnica u kuhinji. Njene ideje inspirišu, i zaista nam je bilo zadovoljstvo saradjivati sa njom opet. Ovoga puta smo pravili Keks sa višnjama i belom čokoladom… ali na njenom IG profilu @milinkuvar možete pronaci jos mnooogo sjajnih recepata.
Za ovaj vam je potrebno:
210 g mekog brašna
½ kašičice sode bikarbone
¼ kašičice soli
125 g omekšalog putera
180 g šećera
1 vanilin šećer
1 kašičica sitno rendane kore narandže
1 jaje
1 kesica Handful liofilizovane višnje 100 g bele čokolade, seckane na kockice
Rernu zagrejte na 180 stepeni a dva pleha obložite papirom za pečenje. Brašno pomešajte sa sodom i sa solju. Višnje sameljite u električnoj seckalici pa pomešajte sa brašnom i ostavite sa strane. Mikserom umutite puter, šećer i vanilin šećer. Dodajte jaje pa mutite da se dobro sjedini. U umućenu smesu dodajte brašno pomešano sa višnjom pa umutite da se sjedini. Dodajte seckanu čokoladu pa špatulom izmešajte da se čokolada ravnomerno rasporedi. Stavite u frižider na 15 minuta. Zatim, kašikom vadite smesu i dlanovima formirajte kuglice. Ređajte ih na pleh tako da imaju dosta razmaka jer će se raširiti. Pecite 12 minuta u zagrejanoj rerni.
Ispečeni keksići će biti meki dok se ne ohlade pa ih nemojte pomerati sa papira da ih ne biste polomili. Nakon 10-ak minuta ih možete prebaciti na žicu za hlađenje. Na ohlađene keksiće nanesite rastopljenu belu čokoladi pa ih pospite seckanim liofilizovanim višnjama.