A u pauzi, šaka puna voća na dan

Pauze su nešto što nam pomaže da osvežimo svoju energiju i usmerimo se ponovo na neke važne stvari, radne zadatke, decu ili bitne razgovore…

Španija i Italija spadaju među zemlje sa najdužom pauzom za ručak. Tradicionalna španska „siesta“ kao tročasovni odmor usred radnog dana, svetski je poznata i zaista funkcioniše. Italijani opet, ručak smatraju najvažnijim obrokom te bez problema zatvaraju radnje između 13 i 15 časova kako bi uživali u specijalitetima domaće kuhinje u krugu porodice.

Ostatak modernog sveta još uvek ne razume benefite koje donosi predah od dnevnih poslovnih zahteva i obaveza. Ankete pokazuju da polovina zaposlenih zbog prevelikog obima posla ne može sebi da priušti ni kratku pauzu, dok se trećina žali na pritisak od strane menadžera da rade i tokom navodno plaćene pauze. Uz prećutno ili jasno predočeno očekivanje da uvek budu dostupni i da slučajno ne propuste informacije od (životnog) značaja, mnogi, u najboljem slučaju, ručaju za kancelarijskim stolom, navodi se na portalu Psihobrlog.

Istraživanje Šarlot Fric, profesorke organizacione psihologije na Univerzitetu u Portlandu, pokazalo je da mini-odmori od posla, poput telefonskih poziva, proveravanja društvenih mreža, ne samo da nisu povezani sa umanjenjem umora već ga i pojačavaju. Važno je dakle i kako provodimo pauzu ali i koliko ona traje. A o stavljanju porodice, zdrave ishrane i mentalnog zdravlja ispred interesa kompanije, mnogo možemo da naučimo od Italijana i Španaca. 

Zato kada pravite pauzu, predlažemo vam da to bude uz nešto zdravo, nešto što će vašem telu dati dovoljnu dozu vitamina, minerala i kalijuma, da nastavite sa novom svežom dozom energije… probajte Handful, novu zdravu grickalicu, osvežite sebe i svoju pauzu, a time ćete i svom organizmu pokloniti više pažnje.

VDFE_Handful_ananas700x700
VDFE_Handful_jagoda700x700
VDFE_Handful_visnja700x700
VDFE_Handful_breskva700x700
VDFE_Handful_mix700x700
VDFE_Handful_ananas700x700
handful_logo

Nova zdravija grickalica od liofilizovanog voća.

Handful predstavlja prirodni izbor i dodatnu vrednost vašoj ishrani.

Upoznajte Handful, a u ostalo ćete se uveriti i sami...

Pratite nas

Pišite nam

Kontakt

  • Van Drunen Farms Evropa AD
  • Njegoševa BB, 23216 Banatsko Karadjordjevo, Srbija

  • +381 23 315.51.11
  • office(@)vandrunen.rs

Naši proizvodi

Copyright 2023 VAN DRUNEN FARMS EVROPA AD © All Rights Reserved