Potrebno je:
- 200 g keksa s maslacem, npr. Kraš Petit Beurre
- 150 ml mleka
- 1 kesica bourbon vanil šećera ili malo ekstrakta vanile
- 200 g maslaca sobne temperature
- 300 g tamne čokolade
- razne šarene mrvice, Handful izgnječena jagoda i ananas, izrendana čokolada, kakao, kokos, mleveni keks itd. za valjanje
Priprema:
- Keks sameljite u seckalici ili dobro izlupajte u krpi ili plastičnoj kesi kako bi se skroz usitnili. Prelite ih toplim mlekom s vanilin šećerom pa dodajte i so.
- Maslac na sobnoj temperaturi izmiksajte dok ne postane kremast. Dodajte keks s mlekom i dobro izmiksajte, a zatim umešajte i otopljenu čokoladu.
- Ostavite u hladnjaku da se stisne dovoljno da možete formirati kuglice.
- Pripremite razne opcije za valjanje kuglice – Handful ananas i jagodu istucite oklagijom u plastičnoj kesi, kokos, izrendajte čokoladu, moze i bela 🙂
- Dlanovima oblikujte kuglice. Svaku kuglicu uvaljajte u pripremljeni posip pa spremite u kutiju i držite u hladnjaku do 4 dana. Prijatno.