Potrebno:
500ml slatke pavlake
400ml zaslađenog kondenzovanog mleka
40g Handful jagoda
40g Handful ananasa
Priprema:
- U blender stavite jagode sa 250ml slatke pavlake i izblendirajte dok se sastojci ne pretvore u krem. Očistite blender i ponovite isto sa ananasom.
- Dobijeni krem od jagoda pomešajte sa 200ml kondenzovanog mleka, pa isto uradite sa kremom od ananasa.
- Rasporedite smese u jednu četvrtastu posudu sa poklopcem tako da jednu polovinu zauzme sladoled od jagoda, a drugu sladoled od ananasa. Stavite u zamrzivač na 12h ili duže.
- Sladoled možete služiti u kornetu posut izmrvljenim hanful voćkicama.
- U drugoj verziji možete smese da rasporedite u kalupe za sladoled na štapiću. Nakon 1h u zamrzivaču zabodite štapiće i vratite na 11h hlađenja. Sutra izvadite sladoled iz kalupa i umačite ga u istopljenu belu čokoladu, nakon čega vratite na kratko u zamrzivač kako bi se sve lepo steglo.