100% Sušena jagoda
Sušena procesom liofilizacije
grama
Liofilizovane Jagode
grama
Sveže Jagode
% Preporučenog
Dnevnog unosa vitamina C
Sve stane u .....
Šaku punu ukusa

1. Sveze voće
Za vas smo izabrali najkvalitetnije sveže voće.

2. Zamrzavanje
Brzim zamrzavanjem na veoma niskim temperaturama čuva se struktura voća.

3. Sušenje
Putem liofilizacije iz ploda ispari preko 95% vlage, dok se 100% nutritivne vrednosti voća zadržava.
Freeze drying ili liofilizacija predstavlja do sada najbolji i najkvalitetniji proces sušenja voća ili povrća. Voće se prvo zamrzava na izuzetno niske temperature, a zatim se vrši uklanjanje vlage pomoću vakumskog sistema u komori. U zavisnosti od proizvoda i recepta proces sušenja traje i do 25 sati. U toku procesa led sublimacijom prelazi u vodenu paru. Na taj način vrši se dehidratacija, iz samog voća ili povrća isparava više od 95% vode, zadržavajući u potpunosti sve nutritivne i hranljive vrednosti, boju, miris i ukus. Sušeno voće i povrće dobijeno metodom liofilizacije ubraja se u izuzetno kvalitetne, zdrave i prirodne namirnice, koje se u svojim različitim oblicima mogu koristiti u ishrani kako samostalno, tako i kao dodaci u muslije, biskvite, proteinske barove, kolače i slično.
Procesom liofilizacije izbegnuta je kontaminacija proizvoda jer većina bakterija i plesni ne mogu da prežive ovaj proces pošto je izolovano 95% vlage.